Thursday, November 26, 2009

An unhealthy diet increase the risk of depression

A diet rich in processed foods (fried foods, white bread, sugary desserts, processed meats, etc..) Would increase by 58% the risk of depression, according to British researchers.

Conversely, those who eat lots of fruits, vegetables and fish reduced by 26% the risk of suffering.

The study was conducted among 3 486 people in the British civil service average age of 55 years.Two types of food have been identified in this cohort: a healthy diet and complete (fruits, vegetables, legumes and fish) and a diet high in fat, sugar and processed products.

The researchers analyzed the relationship between diet and the symptoms of depression for 5 years.They then adjusted the data taking into account other indicators such as age, sex, smoking, physical activity, weight and chronic diseases.

According to researchers, these results indicate that consumption of fruits, vegetables and fish may protect against the onset of symptoms of depression.These results could be explained by the high level of antioxidants, folate, and polyunsaturated fat in a complete diet or a Mediterranean-type that would protect against depression, they said.

Although the cohort of this study is not representative of the general population, the findings nevertheless suggest that a healthy diet remains a pledge to maintain good mental health.

A recent Spanish study has shown that people who follow the Mediterranean diet were less likely to suffer dépression.


No comments:

Post a Comment